Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kaslik Péter: A magyar, mint i
  2008-02-06 17:07:18, szerda
 
  Kaslik Péter: A magyar, mint idegen nyelv Magyarországon


Magyarország jelenlegi miniszterelnöke sem tud magyarul. Elődje, a D209-es, azonban még csak olyanokat mondott, hogy: "Lehetséges, hogy nekem korlátos a fantáziám..." ,,Hát ez rólam is csak úgy kiderülődött," ,,Tegyünk tiszta vizet a pohárba." ,,... én azt remélem, hogy az új bíboros, Erdő Péter új szeleket hoz magában." Medgyessy Péter botfülűsége, enyhe szenilisséggel párosuló műveletlensége, és ,,korlátos" fantáziája, azonban nem mérhető össze Gyurcsány Ferenc nyelvi ficamaival.



A miniszterelnök nyelvi megnyilatkozásai, a kóros elmezavarokra jellemző ,,privát nyelv" kezdeti fázisának tüneteit idézik. Az úgynevezett ,,privát nyelv", azonban nem a nyelvtudományok, hanem a patológia, és a lélektan tárgykörébe tartozik.

Gyurcsány Ferenc abbérációs nyelvi rémségeit, ma ,,Gyurcsányi dumák" cím alatt jegyzik. (http://www.mno.hu/index.mno?cikk=265926&rvt=152)
Gyurcsány Ferenc az elmúlt két évben, hatvanszor szólalt meg a maga privát nyelvén, gyurcsányul. Legutóbb így:

,,Ha az embert megbántják, megsértik, rágalmakat szórnak rá, akkor az ember megrázza magát és megy tovább, ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, akkor erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat, a válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk, és telepre visszük, a városokat és az országot megvédjük."

http://www.mno.hu/?PHPSESSID=3abd6a20801871600896a801458e2715&pass=2

A jelenlegi írás, csupán az elhangzott szöveg szerkezeti felépítését, és nyelvi elemeit vizsgálja. Gyurcsány Ferenc kijelentésének közveszélyes, sötét, és a haláltáborok árnyékát előrevetítő, zavaros, de annál veszélyesebb üzenetének tényleges tartalma külön megfontolást, és igen határozott politikai fellépést igényel.

Mi az, ami a fenti szöveg alapján Gyurcsány nyelvismeretéről, és gondolkodási szintjéről megállapítható?

1. A nyelvérzék legalapvetőbb hiánya.

Gyurcsány nem ,,érzi" a nyelvet, és semmit sem tud pontosan, mindent csak nagyvonalakban és felszínesen utánoz. Fenti kijelentésében Gyurcsány a szerinte a rágalmakkal fogalmilag azonos kóbor kutyákat nem csak ,,lerázza, hanem azokat ,,befogja" és a telepre viszi. Ez a 2= 2+n esete. A gyerekek már óvodás korukban felfigyelnek az ilyen típusú nyelvi egyenlőtlenségekre, és határozottan jelét adják, hogy az ilyesmi sérti a fülüket.

2. Képzavarok és logikai ellentmondások.

A nyelv egyik legfontosabb működési elve alapján a szavak képeket idéznek. A képzavar sérti a szó és a felelevenített tárgy, illetve kép között feltételezett összhangot. A képzavar, tehát nem csak szépséghiba, hanem az agy egységet alkotó reflexeinek a rendellenessége is. (Kóbor kutyák az udvaron?)
A legtöbb ember élettapasztalata alapján a kóbor kutyákat nem szükséges külön az utcára kikergetni, mert azok rendszerint az utcákon találhatóak. Ott kóborognak. kóbor kutyákat nem lehet ráuszítani az éppen arra tartó miniszterelnökre, mert azok nem fogadnak szót senkinek. Arról ne is beszéljünk, hogy ahhoz, hogy több kutyát egyszerre ráuszítsunk valakire igen jól beidomított, ,,bika fogó", és nem pedig kóbor kutyákra lenne szükség.

3. Mértéktartás és intellektuális önfegyelem hiánya.

Gyurcsánmy Ferenc szellemi fejlődése laragadt a négy évesek "gyerekszáj" fokán. nem tanulta meg, hogy ne mondja azt ami legelőszőr eszébe jut. A miniszterelnök a saját szavaitól elragadtatva azonmód ,,befogja" a kutyákat és megmenti a várost, az országot.

4. Infantilis megalománia.

Nyilvánvaló, hogy a kóbor kutyák ,,befogása" gyurcsányul nem azt jelenti, amit ez a szó magyarul jelent. Feltételezzük, hogy a ,,befogjuk" szó gyurcsányul azt jelenti, hogy ,,összeszedjük" őket. A fenti logika alapján az is lehetségessé válik, hogy a miniszterelnökre valaki mégis ráuszít egy falka különlegesen szófogadó kóbor kutyát. Ekkor a Harmadik Magyar Köztársaság miniszterelnöke, ahelyett, hogy lerázná magáról a kutyákat, amint azt az általa előrevetített párhuzam megkívánná, a miniszterelnök előtt hirtelen fellobban Toldi Miklós képe, amint az éppen megfékezi a ,,kóbor" a bikát, és megmenteti a várost. A miniszterelnök erre maga is elhatározza, hogy összeszedi a kóbor kutyákat ,és ő is megmenti a várost és az országot.

Toldinak, azonban könnyebb dolga volt, mert csak egy bikáról volt szó. Gyurcsány szerint, azonban a kutyák többes számban fordulnak elő, ami további értelmi zavarokat szül: Hova teszi a ,,befogott" kutyákat? A hóna alá, a vadásztarisznyába, felfűzi őket mint a halakat ,,a kóbor kutyákat befogjuk, és telepre visszük..." Hogyan? Mi történik a kampánnyal? A kampány a kóbor kutyák ,,befogása" miatt elmarad, vagy éppen a kóbor kutyák ,,befogása" maga a kampány?

5. A gondolati egység és zárlat hiánya.

A képből kilógó, kerge rókák utcára kergetése egy másik, hosszú róka mese lesz, Klára...

A fentiek alapján Gyurcsány Ferencnek, a ,,Visszakérem az iskolapénzt" szellemében beszélnie kellene volt nyolcadikos magyar tanárával, az igazgatójával, a tanfelügyelővel, az oktatási miniszterrel arról, hogy őt miért nem tanították meg magyarul? Erre, azonban most már miniszterelnöki fokon nincs Ez olyan lenne, mintha a vízilabda világbajnokságon az egyik ország csapatkapitánya arra kérné fel a bírót, hogy a meccs előtt a helyi kacsaúsztatóban gyorsan tanítsa meg úszni.

Az MSZP szóvivője, azonban mindennek ellenére megkíséreli védeni a védhetetlent: Odailleszti ajkait a miniszterelnök alfeléhez, csücsörít, és cuppant, majd egy mély lélegzetet vesz és kijelenti: ,,A miniszterelnök szofisztikált megfogalmazása okoz értelmezési problémákat Áder Jánosnak." Nemcsak Áder Jánosnak.

A szóvivő Úr azt ,,implájolja", hogy a zsoltárok nyelvét a Kárpát medence magyarsága, és a világ magyarsága is megérti, Gyurcsány Ferenc "szofisztikált" beszédét, pedig nem érti? Mi az, hogy ,,szofisztikált"?

Aki Magyarországom ma nem tud angolul, az képtelen megérteni az MSZP szóvivőjét, aki Gyurcsány Ferenc kijelentéseit hivatott megmagyarázni, amikor az magyarul próbál beszélni, miközben a miniszterelnök az orosz nyelvet szándékozik bevezetni az iskolákba...
Jobb lett volna, ha a szóvivő Úr azonnal kijelenti, hogy az egészért Orbán Viktor a hibás, meg, hogy terjed a fasizmus Magyarországon.

Epilógus: (Megfontolva, és most már komolyan)
Az ország javait el lehet privatizálni, de ,,privát" nyelv nincs. A saját, kitalált nyelvükön csak a klinikailag őrültek, és a hatalomtól megbódult megalomániások beszélnek - önmagukkal, vagy esetleg maguk között.

Gyurcsány Ferencnek, a magyar nyelvhez való felelőtlen és méltatlan viszonya, és az MSZP szővivőjének a lekicsinylő megjegyzése megegyezik a hatalom birtokosainak a magyar nép iránt tanúsított megvető magatartásával. A volt kommunista rendszer haszonélvezői, és a neoliberális elit tagjai is csak úgy igazolhatják uralmuk folytonosságát, ha önmagukról azt vallják, hogy egyediek, különleges, és kiválóak, az ország ,,lakosai" az ,,alattvalók", pedig tisztátlanok és alacsonyabb rendűek. Noam Chomsky szerint, a fajgyűlöletnek ez a csoportérdekeken alapuló reflexe mélyen beivódott a nyugati kultúrába.

Trianon óta Magyarországon nem állítanak ki öt nyelven marhapasszust, és azóta itt minden magyarul folyik (tout s'y fait en magyar) Szorik vagyunk. Kosztolányi Dezső írja: ,,Azok pedig, akik a magyarsághoz szólnak, magyarul szóljanak...Nyelvünk az egyetlen élő valóság, melyet még az ország földarabolói sem vehetnek el."

Az ,,uralkodó réteg" (legtöbbször csoport) és a ,,nép" közötti szakadék ma világ viszonylatban is észlelhető. A Magyarországon jelenleg uralmon lévő ,,szofisztikált" szovisták uralma ennek az általános helyzetnek a helyi változata. Mi a teendő? Az írás világszerte megjelenik a falon:
,,QUE SE VAYAN TODOS"- Mindenkit ki kell dobni. (Egy igen érthető és a nép nyelvén íródott) falfirka, valahol Argentínában.)

http://www.huncor.com/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: miniszterelnökre, világbajnokságon, csoportérdekeken, nyelvismeretéről, megnyilatkozásai, élettapasztalata, tanfelügyelővel, csapatkapitánya, rendellenessége, miniszterelnöke, nyelvtudományok, kacsaúsztatóban, miniszterelnöki, miniszterelnök, műveletlensége, megfogalmazása, magatartásával, felelevenített, szenilisséggel, magyarországom, folytonosságát, nagyvonalakban, megállapítható, magyarországon, kijelentésének, ellentmondások, kijelentésében, fajgyűlöletnek, intellektuális, megalomániások, birtokosainak, legalapvetőbb, elmezavarokra, szofisztikált, igazgatójával, feltételezett, miniszterelnök nyelvi, kóros elmezavarokra, úgynevezett „, lélektan tárgykörébe, maga privát, embert megbántják, ember megrázza, kóbor kutyákat, országot megvédjük, jelenlegi írás, elhangzott szöveg, haláltáborok árnyékát, fenti szöveg, nyelvérzék legalapvetőbb, rágalmakkal fogalmilag, telepre viszi, Kaslik Péter, Erdő Péter, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Gyurcsánmy Ferenc, Harmadik Magyar Köztársaság, Toldi Miklós, Gyurcsány Ferencnek, Áder Jánosnak, Nemcsak Áder Jánosnak, Orbán Viktor, Noam Chomsky, Kosztolányi Dezső, VAYAN TODOS”,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Föld napja  Maradék idő  A fenyő nem szép fa, (...)  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  A boldogság ült a világvégén  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Beney Zsuzsa - Sirató  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  A Gömb  Környezetvédelem  Zilahy Lajos gondolata  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Nehezen engedem  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma  Beney Zsuzsa  Szép estét kedves látogatóimna...  Ez a jó az alvásban.  A fenyő nem szép fa, (...)  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  Az udvariasság alapja: önismer...  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Esti kép  Környezetvédelem  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti kép  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  próbáljuk ki az őszinteséget  Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Viharban csak az a fa marad ál...  Palóc Grand Canyon  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  A hét szűk esztendő  A fák lelke  Beney Zsuzsa  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Volt egy...  Facebookon kaptam Mírjam barát... 
Bejegyzés Címkék
miniszterelnök nyelvi, kóros elmezavarokra, úgynevezett &#8222, lélektan tárgykörébe, maga privát, embert megbántják, ember megrázza, kóbor kutyákat, országot megvédjük, jelenlegi írás, elhangzott szöveg, haláltáborok árnyékát, fenti szöveg, nyelvérzék legalapvetőbb, rágalmakkal fogalmilag, telepre viszi, ilyen típusú, ilyesmi sérti, nyelv egyik, szavak képeket, képzavar sérti, felelevenített tárgy, legtöbb ember, utcára kikergetni, utcákon találhatóak, éppen arra, négy évesek, saját szavaitól, kóbor kutyák, fenti logika, miniszterelnökre valaki, falka különlegesen, általa előrevetített, miniszterelnök előtt, éppen megfékezi, miniszterelnök erre, bikáról volt, kutyák többes, halakat &#8222, gondolati egység, képből kilógó, fentiek alapján, oktatási miniszterrel, vízilabda világbajnokságon, egyik ország, meccs előtt, helyi kacsaúsztatóban, miniszterelnök alfeléhez, mély lélegzetet, miniszterelnök szofisztikált, zsoltárok nyelvét, világ magyarsága, képtelen megérteni, magyarul próbál, orosz nyelvet, egészért Orbán, fasizmus Magyarországon, ország javait, klinikailag őrültek, hatalomtól megbódult, magyar nyelvhez, lekicsinylő megjegyzése, hatalom birtokosainak, volt kommunista, neoliberális elit, ország &#8222, csoportérdekeken alapuló, nyugati kultúrába, magyarsághoz szólnak, ország földarabolói, általános helyzetnek, helyi változata, írás világszerte, igen érthető, miniszterelnökre, világbajnokságon, csoportérdekeken, nyelvismeretéről, megnyilatkozásai, élettapasztalata, tanfelügyelővel, csapatkapitánya, rendellenessége, miniszterelnöke, nyelvtudományok, kacsaúsztatóban, miniszterelnöki, miniszterelnök, műveletlensége, megfogalmazása, magatartásával, felelevenített, szenilisséggel, magyarországom, folytonosságát, nagyvonalakban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.